top of page

כירורגיה

כירורגיה עוסקת בניתוחים בחלל הפה כמו  השתלות שיניים, השתלת עצם והרמת סינוסים

dental-implants-treatment-procedure-medically-accurate-3d-illustration-dentures-concept.jp

השתלת שיניים

 

השתלת שיניים היא הטיפול המועדף היום במקרים של השלמת שיניים בפה.  יש שיטות השתלה כמו All On 4 השתלת שיניים ביום אחד ועוד. והשכלול האחרון: קביעת מיקום השתל באמצעות סורק ממוחשב.

ממחקרים שנעשו עולה כי הצלחה של השתלת שיניים עומדת על כ-  90-95% והשתלים מחזיקים מעמד כעשרים שנה.

בהשתלת שיניים משתילים למטופל שתלים דנטליים, אלה הם שיניים המקנות לבעליהם תחושה הכי טבעית ממש כמו השיניים הטבעיות שלהם, להבדיל מבעלי שיניים תותבות או גשרים.

בחירת רופא מיומן ובעל ניסיון קריטית להצלחת השתלת שיניים בכל הטכניקות והשיטות הקיימות .

כיצד מתבצעת השתלת שיניים

 

רופא השיניים מומחה בתחום השתלת שיניים, יחדיר בורג העשוי מטיטניום אל עצם הלסת של המטופל המחליף את שורש השן. ההחלטה על סוג השתל תיעשה בשיתוף המטופל. יש שתלים בצורת צילינדר או חרוט ויש להבין מהרופא מה היתרון של כל אחד מהם ומה הכי מתאים ללסת של המטופל הספציפי. ההתאמה חייבת להיות אידיאלית כיוון שמדובר באיבר פעיל שחייב לתפקד באופן הכי טבעי שניתן.

זה המקום לומר כי שתלים דנטליים צריכים לעמוד בתו תקן בין אם מדובר בשתלים תוצרת כחול לבן ובין אם הם יבוא מאירופה או מארה"ב.  שתל משובח הוא זה שעומד בשלושת התקנים.

 

שיטות שונות של השתלת שיניים

 

השתלת שיניים נעשית בהרדמה חלקית. על בורג הטיטניום מרכיב הרופא את השתל הדנטלי- השן החדשה בגוון התואם את שאר השיניים הטבעיות בפיו של המטופל.

כאמור קיימות היום מספר שיטות השתלה המותאמות למטופלים שונים. בשיטת  All On 4  מחדיר הרופא אל עצם הלסת, ארבעה שתלים ועליהן יורכב גשר עם כ-10-12 שיניים. השתלים הם קבועים.

לעתים נדרש הרופא לבצע הרמת סינוסים והשתלת עצם כדי להבטיח השתלת שיניים מוצלחת.

שיקום הפה

 

שיקום הפה הנו תחום התמחות ברפואת שיניים אשר משפר את האסתטיקה של מראה השיניים והן את תפקודן. הטיפולים הם למעשה מה שניתן לעשות כאשר רוצים לתקן שן שבורה, לתקן רווחים, להשלים שיניים, הלבנת שיניים, כתרים, טיפולי שורש ועוד.

יש אנשים שיש להם בעיות הקשורות בתפקוד הלסת, שחיקת שיניים ועם השנים הן מחמירות והופכות גם לבעיה אסתטית וגם לבעיה תפקודית ובזה מטפל רופא שיניים המתמחה בשיקום הפה. המטרה המרכזית היא להשיב ללסת את יכולת הלעיסה הנכונה, עם שיניים יציבות וחזקות וכן לשפר את המראה האסתטי שלהן.

 

מי צריך שיקום פה?

 

שיקום פה עושים אנשים שמסיבות שונות סובלים מחסר של שיניים, הזנחה של טיפולים, מחלת עששת או דלקת חניכיים. הם זקוקים

לשיקום כולל אשר יביא את השיניים שלהם למצב של תפקוד מלא וגם מראה אסתטי.

במשך השנים גם הפה עובר שיניים ואלה באים לידי ביטוי בנסיגת חניכיים או מחלות הפוגעות בחוזק  השן או במראה שלה. מצב כזה דורש פנייה לרופא שיניים כדי שיבצע טיפול דרוש כמו סתימות, טיפול אצל שיננית ועוד. לא תמיד אנשים פונים בזמן למרפאה ומגיעים למצב בו השיניים שלהם כבר דורשות טיפולים מורכבים וגם הרבה יותר יקרים כמו עקירות או עקירות כירורגיות, התקנת כתרים או תותבות או שתלים דנטליים ועוד.

 

מגמות בתחום שיקום הפה

 

כיום המגמה בתחום שיקום הפה היא לשמור כמה שניתן על השיניים הטבעיות ולשקם שיניים הדורשות טיפולים רפואיים ואסתטיים, ולא לעקור שיניים. משום שאלה לעולם לא תצמחנה שוב. בנוסף ישנה מגמה של שיקום טבעי, שימוש בכתרים שלא על בסיס מתכת אלא על בסיס חרסינה – זירקוניה. שתלים דנטליים הם החלופה האופטימלית לשיניים חסרות וגם מערכות שיניים תותבות לשיקום קבוע, נתמכות ע"י שתלים והמטופל מרגיש הרבה יותר נוח בתפקוד וכמובן גם המראה אסתטי.

 

 

 

הרמת סינוסים

 

 הנה הליך חשוב בטיפולי שיניים וגם בהשתלת שיניים. השיטה המקובלת, היעילה והמוצלחת ביותר להשלמת שיניים חסרות היום היא השתלת שיניים עמה מתפקד המטופל כמו עם שיניים טבעיות.

השתלים הדנטליים המותקנים בפה, מתחברים אל עצם הלסת וכאשר אין מספיק ממנה, לא תהיה לשתל אחיזה טובה. לכן יחליט רופא השיניים על השתלת עצם במיקום בו יש לשתול את השתל והשתלת עצם זו נקראת גם הרמת סינוסים משום שבעצם השתלת העצם מגביהים את הסינוס כדי שהרופא יוכל להחדיר את השתלים החדשים.

אחוזי ההצלחה של הרמת סינוסים עומדים על כ- 90-95%.

כאשר יש מספיק עצם בלסת אין צורך בהרמת סינוסים.

 

מהי הרמת סינוסים פתוחה?

 

יש שני סוגי הרמת סינוסים: פתוחה וסגורה. הרמת סינוסים פתוחה מתבצעת כאשר רופא השיניים יוצר פתח בצדה החיצוני של הלסת, כדי שיוכל להחדיר לתוכה את גרגרי העצם המלאכותית שאמורים להתמקם בין עצם הלסת לרירית הסינוס. כאשר יסיים, הוא יבצע סגירה של הפתח ותפירת החניכיים.

בהרמת סינוסים פתוחה יש המתנה של כ-9 חודשים מהיום בו נעשתה ועד להיווצרותה של עצם חדשה שתאפשר את השתלת השתלים הדנטליים.

 

מהי הרמת סינוס סגורה?

 

הרמת סינוסים סגורה נעשית בשיטה אחרת. רופא השיניים יבקע פתח זעיר בגודל של 3-5 מ"מ ויחדור דרכו לעצם הלסת במקום בו אמור להיות השתל. דרך החריר הזעיר שנוצר הוא ירים את הסינוס למעלה ויחדיר את גרגרי תחליף העצם. יש המבצעים בו זמנית את השתלת השתל.

 

הרמת סינוסים פתוחה או סגורה, מתבצעת בהרדמה מקומית או כללית לפי שיקול הדעת של הרופא. היא אורכת כחצי שעה ולא כרוכה בכאב. תופעות הלוואי כמו כאב זמני ועוד חולפים בתוך

כ-10 ימים. משך התהליך כולל ההשתלה אורך בין 8-15 חודשים.

 

 

 

כתרים ממוחשבים

 

אין אדם שבפיו אין כתר אחד או יותר, או גשר המורכב מכתרים, שתלים דנטליים ועוד. כתרים ממוחשבים הם המילה האחרונה בתחום טיפולי השיניים והם המומלצים ביותר משום הטכנולוגיה המתקדמת התורמת לייצור מדויק שלהם הן ברמת צילום מדויק שלהן והן ברמה האסתטית.

כתרים עשויים לרוב מחומר חזק כמו חרסינה המגן על השיניים לאורך זמן והם מוזמנים לפי הגוון הטבעי של שיני המטופל.

כתרים נועדו להגן על שיניים שעברו טיפול שורש, סתימת רווחים בין השיניים, תיקון שיניים שבורות ועוד. הן משפרות את תפקוד הפה וגם מעניקות מראה אסתטי איכותי. כתר שן בעצם מתפקדת כמו שן טבעית וכאשר היא עשויה מחרסינה, היא איננה נשחקת ומחזיקה מעמד שנים רבות.

 

מה זה כתרים ממוחשבים?

 

היום עושים רופאי שיניים שימוש בסורק ממוחשב אשר מצלם את הלסתות או שיניים מסוימות אותן מבקש  הרופא לסקור כדי להמשיך ולטפל בהם. התוצאות של הסורק הממוחשב מובילות לייצור והתאמה אופטימלית של כתרים ממוחשבים. אלה מיוצרים בהתאם למידות המדויקות ולגוון של שיני המטופל ומציגות את התמונה הכי יסודית האפשרית.

יחד עם זאת נעשה עדיין שימוש בכתרים המוזמנים עפ"י מדידה ידנית של הרופא. זוהי שיטה שנחשבת היום מיושנת והרבה פעמים דורשת תיקוני גוון או מידה לעומת כתרים ממוחשבים המיוצרים ברמת הדיוק הכי גבוהה הקיימת.

 

ייצור כתרים בלייזר

 

כתרים ממוחשבים מיוצרים היום באמצעות לייזר בתלת ממד. כתרים דיגיטליים אלה יותר מדויקים ומגולפים בהתאמה אישית לכל מטופל. הם מותאמים למבנה לסת המטופל ללא כל סטייה ולכן נחשבים לכתרים הכי מבוקשים ומוצלחים היום בכל הליך של החלפת שיניים.

המחשב מכין את תבנית הכתרים והם מיוצרים מחומרים כמו זירקוניה, חרסינה ועוד. לכתרים ממוחשבים יש יתרון לא רק ברמת הדיוק, אלא שהם מקצרים את זמן הייצור כאשר התכנית שלהם נפלטת מתוכנת מחשב מתקדמת, מדויקת להפליא.

 

 

 

סורק דנטלי ממוחשב

 

העידן הממוחשב הגיע גם לרפואת השיניים. כאשר פנינו לרופא שיניים כדי להתקין שיניים חלופיות, בדרך כלל הוא נהג לקחת את מידת השיניים שלנו באמצעות "הטבעת" השיניים שלנו בתוך כף מפלסטיק או מתכת, שהייתה מלאה בחומר רך אשר התקשה לאחר מכן עם מבנה וצורת השיניים שלנו כדי שיהיה ניתן להכין מהם תותבות, כתרים ועוד.

היום השיטה הזו כבר נחשבת למיושנת, גם בשל הזמן הנדרש כדי להכין את התותבות, הגשרים או הכתרים וגם משום שלעתים נדרשו תיקונים רבים לצורך התאמה אופטימלית שלהם לפה המטופל.

היום בכל מרפאת שיניים מתקדמת עושים שימוש באמצעות סורק ממוחשב אשר מתוכנת למדוד את השיניים ובאמצעות הצילומים המתקבלים, נעשים השחזורים, הכנת השתלים, הכתרים ועוד.

 

חוכמת הסורק הממוחשב

 

סורק ממוחשב הנו בעצם סוג של מצלמה אופטית, אשר מצלמת את שיני המטופל בדיוק רב ובמהירות. הרופא יעבור מעל שיניו של המטופל והסורק יתעד עשרות תמונות מדויקות ומהירות, תואמות בדיוק רב את שיניו של המטופל.

תוכנת הסורק מאפשרת צפייה בתמונה ברזולוציה מוגדלת ובדיוק רב של השיניים, האזור הרלבנטי או הפה כולו. כך יכול רופא השיניים לבצע תכנון מקיף ויסודי של שיקום הפה באופן אופטימלי של התאמת כתרים, גשרים, תותבות, שתלים ועוד.

המידע של הסורק מועבר ליחידה המייצרת את התוספים הנדרשים.

 

יתרונות של סורק דיגיטלי

 

אין ספק כי השיטה המיושנת, הטבעת השיניים בחומר הרך של הכף הגדולה, אותה היה מניח הרופא על השיניים לא הייתה לא נעימה וגם לא תמיד סיפקה את הדיוק הנדרש.

כאשר מדובר בסורק ממוחשב, הדרך וגם התוצאות הן מוחלטות. המחשב מצלם במדויק כל מיקום של שן, את הלסת העליונה והתחתונה. רופא השיניים יוכל לזהות בוודאות את השיניים הטעונות טיפול, עקירה, סתימה, החלפה, שתלים ועוד.

תפקוד ואסתטיקה בשיקום הפה או בטיפולי שיניים מגיעים לתוצאה הגבוהה ביותר רק מנתונים שמפיק סורק ממוחשב.

bottom of page